EI TÜDINE EAL: Kuigi Alex on sel suvel valmis vorpinud tuhandeid portsjone pastaroogasid, siis ka ta ise ei ütle kunagi rammusele kõhutäiele ära. Kui festivalil juhtub olema aga veel toitlustajaid, haarab ta lõuna- või õhtusöögi ikkagi konkurentide käest.

Video: Hannes Dreimanis
Inimesed
28. august 2022, 18:35

ÕL VIDEO | KUULUS TIKTOKIS | Makaronilembelisest Tartu poisist sirgus noor pastaboss! Alex Aus: YouTube õpetab rohkem kui kool

„Olen tegelikult lihtne poisiklutt Tartu külje alt, kellele meeldivad makaronid,“ sõnab 20aastane Alex Aus, kes on pannud tuhanded inimesed oma itaaliapärastesse roogadesse armuma. Söögitegemise õppis ta ära YouTube'i vahendusel ja naljakate toiduvideotega on ta oma TikToki konto külge kinni kõrvetanud üle 24 000 jälgija.

Tundub, et kokakuulsusest lahti saada on Alexil keeruline. „Kui teed videoid ja oled kogu aeg pildis, siis eks nii ongi. Ma ei saa Elva järve ujumagi minna, kui hõigatakse, et õu, sa oled see tiktokker ju! Vahel tahaks uudishimulike pilkude eest ikka kõrvale minna ka.“

Ka on noorte pastameistrite jaoks suur mure see, et nende ümber tiirleb liialt palju kaunitare. „Paar tšikiitat on ikka külge hakanud lööma! Pastaljano klienditeenindajal Kasparil on rinnasilt kirjaga „IT-spets“ ehk ilusate tüdrukute spetsialist. Igal korral, kui ta näeb mimmut, peab ta küsima numbri ja see läheb meile arhiivi. Meil on bussis salakastis stack mimmudest, kes hakkavad reede õhtul saama telefonikõnesid,“ räägib ta naerdes.

TikToki ei sattunud Alex aga lihtsalt koroonaigavusest nagu paljud teised, vaid see oli vägagi teadlik valik.

Edasi lugemiseks: