Küüslaugune seene-riisi ahjuroog
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Küüslaugune seene-riisi ahjuroog
See ühes potis valmiv ahjuroog on lihtne, soojendav ja keelt alla viiv toit, mis kahtlemata saab pärast esimest valmistamiskorda juba õhtusöögilaua regulaarseks külaliseks!
Vaja läheb:
400 g pikateralist riisi
840 ml puljongit, nt seenepuljong, mis on väga maitsekas(suurem osa maitsest tulebki puljongist)
1 keskmine sibul, peeneks hakitud
5-10 küüslauguküünt, peeneks hakitud (maitse järgi vähem või rohkem küüslauku)
1 ½ tl soola
¾ tl jahvatatud pipart
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud rosmariini
550 g viilutatud šampinjone
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 195 kraadini.
Pese riis ning pane see suurde ahjunõusse (võiks olla keraamiline).
Lisa hakitud sibul ja küüslauk, maitseained ning sega kõik läbi.
Aseta viilutatud seened ühtlaselt riisisegu peale.
Vala peale puljong ning kata tihedalt fooliumiga või kaanega.
Küpseta 45 minutit.
Võta ahjust ning võta pealt foolium või kaas, kontrolli, kas riis on pehme. Kui ei, siis sega, kata uuesti ning pane ahju tagasi 10 minutiks.
Kui riis on pehme, võta ahjust. Kui on näha veel vedelikku, pane nõu ilma katteta ahju veel 5 minutiks, et vedelik aurustuks.
Serveeri kohe soojalt.
Kommentaarid (0)