Lihatoidu retseptid
22. august 2022, 07:21

KERGE JA SUVINE | Köögivilja-hakklihakaste

See on justkui Bolognese kastme suvine variant, kuid hoopis kergem,sest  liha on vähem ja köögivilju ohtralt. Nüüd saab seda valmistada hästi küpsete tomatitega, muul ajal võib kasutada konserveeritud tomateid. Kastet võib süüa nii kartulite, riisi kui pastaga. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
3 tk Porgand
4 tk Küüsaluguküüs
4 tk Sellerivars
400 g Küpsed tomatid või purk (400g) tükeldatud tomateid
2 tk Suvikõrvits
2 spl Oliiviõli
300 g Veisehakkliha
2 spl Tomatipüree
1 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
500 g Pasta
Petersell
Serveerimiseks parmesani juust

Valmistamine

1. Koori ja haki sibulad, porgandid ning küüslauk. Haki seller ja tomatid. Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.

2. Kuumuta õli sügaval pannil või kastrulis. Lisa sibulad, porgandid, seller, suvikõrvits ja küüslauk.

3. Hauta 10 minutit või kuni kõik ained on pehmed. Lisa veidi vett, kui kaste on liiga kuiv.

4. Pruunista eraldi pannil õlis hakkliha. Lisa kastmele. Sega hulka tomatipüree, hakitud tomatid ja pune. Kalla juurde umbes 2 dl vett. Hauta 20-25 minutit kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Keeda vahepeal pasta pehmeks. Kurna, tõsta taldrikutesse, pane peale kaste ja riivi juustu.