Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi
Koostisosad
30 g Kuivatatud seened
500 g Veiseliha (nt kael, aba või muu hautamiseks mõeldud tükk)
1 tk Sibul
2 spl Õli
3 spl Tomatipasta
2.5 dl Tomatimahl
2 tk Paprika
2 tk Roheline sibul
1 tk Loorberileht
250 g Värsked seened (või 200g kupatatud)
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Või
1 l Puljong või vesi
MAISESEGU
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
0.5 tl Jahvatatud köömned
0.5 tl Kuivatatud majoraan
Sool
Must pipar
2 tl Jahvatatud paprika
Valmistamine
1. Kalla kuivatatud seentele u 2,5 dl keeva vett, kata ja lase paisuda.
2. Lõika liha umbes 1 cm kuubikuteks. Koori ja haki sibulad.
3. Kuumuta õli poti põhjas ja pruunista selles lihakuubikud. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi. Lisa sibulad ja kuumuta mõni minut. Kalla potti puljong ja mahl. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust, kata pott kaanega ja hauta 1 tund.
4. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika kuubikuteks. Haki roheline sibul. Kurna seened, aga jäta leotusvedelik alles.
5. Pane supisse leotatud seened, loorberileht ja paprikakuubikud, lisa ka läbi sõela kurnatud seente leotusevedelik. Hauta 30 minutit.
6. Vahepeal puhasta seened ja tükelda. Nirista peale sidrunimahla.
7. Valmista maitsesegu. Koori ja haki küüslauk, sega sidrunikoore, köömnete, majoraani ja soolaga. Seega jahvatatud paprika väheses veega pastaks.
8. Umbes 5 minutit enne supi valmimist lisa supisse maitsesegu, roheline sibul ja paprikapasta ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veel 5 minutit podiseda.
9. Prae seened pannil võis läbi ja lisa supile kõige lõpuks. Serveeri hakitud peterselliga.
Kommentaarid (0)