Kalatoitude retseptid
8. september 2022, 07:52

SÜGISENE KALAPÄEV | Kala-suvikõrvitsakotletid

Valgest kalast ja suvikõrvitsast kotlet on mahe ja mahlane, tilliga maitsestatud riivsai annab krõbeda katte. Värske kartul ja kukeseenekaste sobivad kotlettide juurde imehästi.Kuna erinevate kalade rasva- ja veesisaldus on erinev, siis tasub vahukoort lisada vähehaaval, et saada segu, mis püsib hästi koos. Seda võib kuluda vähem või rohkem kui retseptis kirjas. 

Koostisosad
200 g Suvikõrvits
600 g Valge kala filee (haug, ahven, tursk või muu valge kala)
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Või ja õli praadimiseks
PANEERIMISEKS
2 dl Riivsai
1 punt Till

Valmistamine

1. Koori suvikõrvits ja riivi peene riiviga. Pane sõelale, puista peale veidi soola ja lase kuivemaks nõrguda. Pigista siis käega võimalikult kuivaks.

2. Eemalda kalafileedelt luud ja haki fileed. Pane saumikseri kannu või kombaini kala, suvikõrvits ja pool vahukoorest. Töötle kuni segu on ühtlane. Kui segu on ühtlane, lõpeta töötlemine kohe. Lisa vahukoort nii palju, et saad pehme segu, mis püsib hästi koos. Maitsesta soola ja pipraga, aga arvesta, et suvikõrvits on juba soolane. Pane mass 20-30 minutiks külmkappi

3. Haki till ja pane koos riivsaiaga kombaini või saumikseri kannu. Surista kuni segu on ühtlane ja roheline.

4. Vormi kalamassist väikesed pallid ja veereta neid riivsaias. Kuumuta õli ja või pannil. Vajuta pallikesed lapikuteks kotlettideks ja prae mõlemat poolt kuldpruuniks. Serveeri kohe.