Pille Enden 26. august 2022 10:15
Kui metsaalused punetavad pohladest, saab neist väärt marjadest hapukaid hõrgutisi valmistada.  Näiteks ühe laheda koogi, milles kakaobiskviidi vahel kohupiima-pohlatäidis. Biskviit jääb mõnusalt šokolaadine, kohupiimatäidis mahe ning pohlade hapukus annab  koogile parajalt särtsu. 

Koostisosad
BISKVIITPÕHI
2 tk Muna
0.75 dl Suhkur
0.75 dl Nisujahu
0.5 dl Kakaopulber
0.5 tl Küpsetuspulber
Või vormi määrimiseks
TÄIDIS
3 dl Pohlad
6 spl Suhkur
6 tk Želatiinileht
250 g Kohupiim
3 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Vesi või mahl
Peale tuhksuhkur ja pohlad

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained esmalt omavahel, sõelu vahu hulka ja sega õrnalt läbi.

2. Kalla tainas vormi. Küpseta ahjus 15 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda.

3. Pane pohlad ja 2 sl suhkrut kastrulisse. Keeda 7-8 minutit kuni marjad pehmenevad, lase jahtuda.

4. Pane želatiinilehed 10 minutiks vette likku.

4. Pese ja kuivata vorm. Kata uuesti paberiga. Lõika põhi horisontaalselt kaheks. Pane üks põhja pool vormi.

5. Sega moos ja 4 sl suhkrut kohupiima hulka. Vahusta koor. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta väheses kuumas vees või mahlas.  Lase jahtuda ja sega täidise hulka. Sega lõpuks hulka vahukoor. Kui vaja lisa veel suhkrut.

6. Kalla täidis vormi ja pane teine põhi peale. Suru veidi pealt, et täidis jääks ühtlane. Kata kook toidukilega ja pane 3-4 tunniks või järgmise päevane külmkappi tarretuma.

7. Eemalda vormi ääred ja tõsta kook alusele. Kaunista pohladega ja puista peale tuhksuhkrut.