Lihatoidu retseptid
29. august 2022, 09:41

TÕHUSAM TOIT | Üleküpsetatud tambitud kartulid seene-peekonitäidisega

Mõnusalt suvine eine, mille juurde võib pakkuda värsket salatit ja soovi korral ka hapukoort või – kastet. Värsked kartulid maitsevad hästi ka sel moel.  Täidisesse võib panna ka näiteks sinki või tuunikala.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Värsked kartulid
2 spl Õli
200 g Kukeseened
1 spl Või
120 g Toor- või kuumsuitsupeekon
1.5 dl Riivitud parmesan
Hakitud murulauk
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pese kartulid hästi hoolega puhtaks. Nirista peale õli ja hõõru igalt poolt õliga hästi kokku. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 30 minutit või kuni on hästi pehmed.

2. Puhasta seened, suuremad tükelda. Prae kuival pannil, kuni vedelik eraldub. Lisa siis või ja prae läbi. Maitsesta soolaga.

3. Haki peekon. Võta kartulid ahjust, suru lusika seljaga või pudrunuiaga lamedaks, nii et keskele jääb süvend.

4. Maitsesta soola ja pipraga. Pane süvendisse seeni, peekonit, riivjuustu ja hakitud murulauku.

Pane ahju tagasi ja küpseta veel 12- 15 minutit või kuni juust on sulanud ja kartulid pruunistunud.