Küpsetised
2. september 2022, 07:48

VAHEMERELISED MAITSED | Caprese pirukad pestoga

Septembri alguses saame meiegi siin nautida mõnusaid vahemereäärseid maitseid,  kui tomatid on suvepäikeses magusaks küpsenud. Kuulsast Caprese salatist ajendatud küpsetised valmivad lihtsalt, täidis sisaldab tomatit, pestot ja mozzarella juustu ning värske basiilik annab olulise maitselisa. 

Koostisosad
300 g Lehttainas
1 dl Roheline pesto
250 g Mozzarella juust
3 tk Ploomtomat
1 tk Muna
0.5 dl Riivitud parmesani juust
Basiilikulehed
Soovi korral palsamikreemi
PESTO
0.5 dl Kreeka pähklid
3 tk Küüslauguküüs
2 dl Basiilikulehed
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Riivitud parmesan
Sool
Must pipar

Valmistamine

9 tk

1. Pane hakitud pähklid ja küüslauk kombaini ning töötle puruks. Lisa basiilikulehed, sidrunimahl ja soola-pipart ning surista ühtlaseks püreeks. Lisa oliiviõli ja töötle läbi. Sega hulka riivitud juust ja maitsesta veel, kui vaja.

2. Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Klopi muna sortsu veega lahti.

3. Rulli tainas umbes 5 mm paksuseks plaadiks ja lõika sellest 7-8 cm ruudud. Pane igale ruudule pestot, sellel viil mozzarella juustu ja viil tomatit. Tõsta diagonaalis 2 taina nurka keskele täidise peale kokku ja suru tihedalt kinni. Aseta ahjuplaadile ja pintselda pealt munaga. Puista peale riivitud parmesani.

4. Küpseta 15-18 minutit või kuni tainas on kuldpruun. Lase jahtuda ja serveeri basiilikulehtedega. Soovi korral nirista peale palsamikreemi ja paku juurde veel pestotki.