Sidrunimaitseline mustikakook
Foto: Taimne teisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Sidrunimaitseline mustikakook (1)
Metsast värskelt korjatud mustikad saavad selles kohevas koogis imeliselt kokku hapuka sidruniga.
Kogus: 10 portsjonit
Aeg: 1 tund 10 min
Vaja läheb
1 sidruni riivitud koor
60 ml sidrunimahl (umbes 1 sidrun)
315 g suhkur
400 g nisujahu
2 tl küpsetuspulber
1 tl sooda
0,5 tl sool
290 ml taimne piim
160 ml õli + vormi määrimiseks
240 g mustikad (värsked või külmutatud)
Valmistamine
1. Eelsoojenda ahi 180°C juurde.
2. Õlita 24 cm koogivorm ja katta küpsetuspaberiga.
3. Riivi sidrun ja sega riivitud sidrunikoor suhkruga.
4. Sega ühes kausis kuivained kokku (jahu, suhkur sidrunikoorega, küpsetuspulber, sooda ja sool).
5. Pressi sidrunist mahl välja.
6. Sega vedelikud teises kausis kokku (taimne piim, õli, sidrunimahl) ja kalla kuivainete hulka.
7. Sega korralikult läbi.
8. Sega vaikselt sisse ka pool mustikakogusest.
9. Kalla segu vormi ning pane ülejäänud mustikad koogile peale.
10. Tõsta ahju küpsema 50 minutiks - 1 tunniks.
11. Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda.
Kommentaarid