Sidrunimaitseline mustikakook

Foto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
16. august 2022, 07:03

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Sidrunimaitseline mustikakook (1)

Metsast värskelt korjatud mustikad saavad selles kohevas koogis imeliselt kokku hapuka sidruniga.

Kogus: 10 portsjonit

Aeg: 1 tund 10 min

Vaja läheb

  • 1 sidruni riivitud koor

  • 60 ml sidrunimahl (umbes 1 sidrun)

  • 315 g suhkur

  • 400 g nisujahu

  • 2 tl küpsetuspulber

  • 1 tl sooda

  • 0,5 tl sool

  • 290 ml taimne piim

  • 160 ml õli + vormi määrimiseks

  • 240 g mustikad (värsked või külmutatud)

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 180°C juurde.

2. Õlita 24 cm koogivorm ja katta küpsetuspaberiga.

3. Riivi sidrun ja sega riivitud sidrunikoor suhkruga.

4. Sega ühes kausis kuivained kokku (jahu, suhkur sidrunikoorega, küpsetuspulber, sooda ja sool).

5. Pressi sidrunist mahl välja.

6. Sega vedelikud teises kausis kokku (taimne piim, õli, sidrunimahl) ja kalla kuivainete hulka.

7. Sega korralikult läbi.

8. Sega vaikselt sisse ka pool mustikakogusest.

9. Kalla segu vormi ning pane ülejäänud mustikad koogile peale.

10. Tõsta ahju küpsema 50 minutiks - 1 tunniks.

11. Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda.