Sinepise munaga suvikõrvitsakoogid

Foto: Evelin Ilves
Evelin Ilves 7. august 2022 07:13

Täna jagan teiega üht kiiret ja tervislikku, ülimaitsvat rooga, võiks liialdamata öelda, et minu augustikuist lemmikut, mida päevade kaupa endale õhtuöögiks valmistan. Ainus soovitus oleks kasutada kodumaist toorainet, kui võimalik, lausa kodudes või mahetaludes kasvatatud suvekõrvitsaid ja mune. Neil on lihtsalt maagiliselt mõnus maitse ja õhkõrn tekstuur! Mõne euro eest saab endale kerge, kuid toitva kõhutäie, mis paneb rõõmust rõkkama ka kõik teie kõhubakterid.

2-4-le

Vaja läheb

  • 2 muna

  • 1 keskmine peenem suvikõrvits (u 25 cm)

  • 1 spl kaera-või tatrajahu (või mida kodus leidub)

  • Soola ja valget pipart maitsestamiseks

  • Õli praadimiseks (kookosõliga tuleb superhea!)

Kaunistuseks

  • 150g kodujuustu

  • 1 spl peenelt riivitud keedetud peeti

  • 1-2 küünt peeneks hakitud küüslaugu küünt

  • 1 väike soolakurk kuubikuteks hakitud

  • 1 tl Dijoni sinepit

  • Terake soola ja suhkrut, vajadusel natuke hapukoort, et kohupiim saaks kreemisem

  • Kõike seda asendab ideaalselt Tere kodujuust peedi, hapukurgi ja küüslauguga

Tee nii:

Lõika suvikõrvits umbes 0,5cm ratasteks. Sega jahu soola ja pipraga, teises kausis sega munad sinepi ja vähese soola-pipraga (mina kasutasin Hiiu Gourmet toodet „Piprane Pihlakas“).

Aja pann kuumaks ning sulata seal kookosõli (või kuumuta muu õli), kasta suvikõrvitsa rattaid kõigepealt mõlemalt poolt jahusse (raputa liigne jahu kaussi tagasi) ning seejärel sinepisse munasegusse ja prae rattad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Piisab 1-2 minutist mõlemale poolele, sest krõmps suvikõrvits on hoopis maitsvam kui liigkuumutatud pehme plönnike.

Kaunistuseks sega kodujuust peedi, soolakurgi, hapukoore ja maitseainetega ning tõsta igale rattale lusikatäis roosat kodujuustu. Võrratu suveroog - sellest kogusest jagub kahele pearoaks või neljale kõrvalroaks. Naudi kergust, mis tõesti toidab!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin