Pille Enden 12. august 2022 11:47
Rustikaalsed pirukad mureda põhja ja mahlastest õuntest ning põldmarjadest täidisega saavad hõrgu lisa martsipanist. Väikeseid martsipanibatoone on mugav viilutada ja pirukale laduda, aga võib ka kasutada martsipanimassi.

Koostisosad
4.5 dl Nisujahu
0.75 dl Tuhksuhkur
Sool
150 g Külm või
1 tk Munakollane
0.5 dl Külm vesi
1 tk Muna
TÄIDIS
3 tk Suur õun
200 g Põldmarjad
1 dl Pruun suhkur
2 tk Martsipanibatoon (a 40g)

Valmistamine

6tk

1. Haki jahu, tuhksuhkur, sool ja tükeldatud külm või puruks. Lisa munakollane ja 0,5 dl külma vett ning töötle ühtlaseks tainapalliks. Mässi toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

3. Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õhukesteks viiludeks.

4. Täidiseks sega põldmarjad, tükeldatud õunad ja pruun suhkur. Jaga tainas neljaks, rulli iga tükk 15 cm kettaks.

5. Pane kettad ahjuplaadile. Lõika martsipanibatoonid viiludeks ja lao pirukapõhjadele nii, et 2-3 cm äärtest jääb vabaks. Tõsta peale peotäis täidist ja keera taina ääred täidisele peale.

6. Pintselda tainas munaga ja küpseta 20-30 minutit või kuni pirukad on kuldpruunid.