Koostisosad
6 tk Sibulavars
2 tk Küüslauguküüs
3 tk Punane paprika (kokku 700g)
2 tk Baklažaan (kokku 500g)
3 tk Rosmariinioks (või 0,5 tl kuivatatud rosmariini)
250 g Pruun suhkur
2 dl Kuiv valge vein
400 g Purustatud tomatid
1.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
Valmistamine
1,5 l
1. Haki sibulavarred ja küüslauguküüned. Haki paprikad ja baklažaanid väikesteks tükkideks ja pane koos sibula-küüslauguga potti. Nopi rosmariinilehekesed lahti ja pane needki potti. Lisa suhkur, äädikas, vein ja purustatud tomatid. Sega kõik hoolikalt läbi ja lase keema tõusta.
2. Keeda keskmisest kõrgemal kuumusel ja mulinal umbes 20 minutit, aeg-ajalt sega. Seejärel alanda kuumust ja keeda veel 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, kui kaste tundub hapuvõitu, lisa ka veidi suhkrut.
3. Jaga hoidis purkidesse ja söö ära 6-8 kuu jooksul.
Kommentaarid (0)