Tiina Lebane 31. juuli 2022 14:13
Grilliaeg kestab ja vürtsikas grillkaste kulub marjaks ära. Tõsi, hakkimist on üksjagu, aga võtagi seda köögiteraapiana. Paprikast ja baklažaanist valmistatud grillikõrvane on hea maitseandja ka muul ajal, näiteks kastmesse või pajaroa sisse. Rosmariini asemel võid peenralt korjata maitserohket leeskputke ja pruuni suhkru asemel kasutada valget, kuid arvesta, et siis jääb puudu sügav karamelline maitsenüanss. 

Koostisosad
6 tk Sibulavars
2 tk Küüslauguküüs
3 tk Punane paprika (kokku 700g)
2 tk Baklažaan (kokku 500g)
3 tk Rosmariinioks (või 0,5 tl kuivatatud rosmariini)
250 g Pruun suhkur
2 dl Kuiv valge vein
400 g Purustatud tomatid
1.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar

Valmistamine

1,5 l

1. Haki sibulavarred ja küüslauguküüned. Haki paprikad ja baklažaanid väikesteks tükkideks ja pane koos sibula-küüslauguga potti. Nopi rosmariinilehekesed lahti ja pane needki potti. Lisa suhkur, äädikas, vein ja purustatud tomatid. Sega kõik hoolikalt läbi ja lase keema tõusta.

2. Keeda keskmisest kõrgemal kuumusel ja mulinal umbes 20 minutit, aeg-ajalt sega. Seejärel alanda kuumust ja keeda veel 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, kui kaste tundub hapuvõitu, lisa ka veidi suhkrut.

3. Jaga hoidis purkidesse ja söö ära 6-8 kuu jooksul.