Kalatoitude retseptid
4. august 2022, 07:31

SUVISEKS KALAPÄEVAKS | Ahjukartul Nizza salatiga

Klassikaline prantsuse salat on seekord katteks pehme sisu ja krõbeda koorega ahjukartulil. Valmista kallile külalisele eelroaks või iseendale õhtusöögiks. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Suur kartul (või 4 väikest)
3 spl Oliiviõli
Sool
2 tk Muna
100 g Aedoad
4 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tl Dijoni sinep
Värskelt hakitud petersell
1 karp Tuunikala tükid vees (180g)
100 g Kirsstomatid
10 tk Must oliiv
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Harja kartulid hoolikalt puhtaks ja kuivata köögipaberiga. Suured kartulid võid pooleks lõigata, väiksemaid ära poolita. Torka igale poole kartulisse kahvliga augukesi, määri üle 1 sl oliiviõliga ja puista peale veidi soola. Pane kartulid ahju otse restile ja küpseta 45-50 minutit.

2. Vahepeal keeda munad kõvaks (7 minutit). Lõika aedubade sabad ära ja keeda ube soolaga maitsestatud vees 2 minutit, siis tõsta sõelale ja loputa külma veega. Nii peatub küpsemine ja säilib ubade ilus roheline värv.

3. Klopi kausis kokku sidrunimahl, sinep, paar supilusikatäit hakitud peterselli. Nirista hulka 2 sl oliiviõli ja sega läbi. Maitsesta kaste vähese soolaga. Koori muna ja lõika suuremateks tükkideks. Lisa kastme hulka muna, aedoad, tuunikalatükid, poolitatud kirsstomatid ja oliivid. Sega ettevaatlikult läbi.

4. Lõika kuumad ahjukartulid ettevaatlikult pooleks (kui küpsetasid terved mugulad) ja kougi kahvliga küps sisu lahti. Kata kartulipoolikud salatiga ja puista peale veidi purustatud musta pipart.