Küpsetised
31. august 2022, 07:00

VIIMASEKS SUVEKUU PÄEVAKS | Plaadipirukas kodujuustu ja tomatiga

See on ehtne suvepirukas, sest küpsetada on vaja vaid põhja. Kodujuustukatte tegemine läheb kiirelt, samamoodi tomatite viilutamine ja nii saab lihtne, aga väga maitsev värske pirukas valmis vaid paarikümne minutiga. Muide, taina võid varem küpsetada, sest pirukas maitseb hästi ka külmalt. Toorjuust vali oma maitse järgi ja basiiliku asemel klapib hästi ka värske rukola. 

Koostisosad
1 pk Lehttainas (600g)
1 tk Muna määrimiseks
1 karp Tomati-basiiliku toorjuust (140g)
400 g Kodujuust
250 g Eri värvi ja suurusega tomatid
Soolahelbed
Must pipar
Värske basiilik

Valmistamine

12-16 tk

1. Rulli lehttainas küpsetuspaberi peal lahti sama suureks, nagu on paberileht. Lõika igast servast umbes 2 cm laiune riba lahti. Klopi muna ja määri sellega tainaplaadi servad üle. Rulli lahtilõigatud ribad sõrmede vahel kergelt kokku ja aseta tainaplaadile servaks, pintselda munaga. Torka tainasse kahvliga augud. Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit. Tõsta jahtuma. Võid kerkinud põhja käega kergelt allapoole suruda.

2. Hõõru toorjuust lahti, kui vaja, lisa lusikatäis koort või piima. Lisa kodujuust ja sega kergelt läbi. Viiluta tomatid.

3. Määri kodujuustusegu jahtunud tainale ja tõsta tomativiilud peale. Puista peale veidi soolahelbeid ja veskist musta pipart, samuti värskeid basiilikulehti. Söö kohe.