Supiretseptid
8. august 2022, 09:25

LIHTNE SUVINE ARGIROOG | Kartulisupp küüslaugupekiga

See on lihtne kartulisupp, millele põhimaitse annab küüslaugupekk, aga ka rohkelt supirohelist. Supi sisse sobib nii vana kui ka värske kartul. Viimast pole koorida vaja, kui mugulad hoolikalt puhtaks harjad.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
50 g Supiroheline (petersell, till, sibulavarred)
1 kg Kartul
120 g Küüslaugupekk (nt Oskar)
2 tk Keskmine sibul
1 spl Õli
1 l Vesi
1 tk Köögiviljapuljongi kuubik
1 tk Loorberileht
1 dl Rõõsk koor35%
Sool
Must pipar
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel

Valmistamine

1. Haki supiroheline. Koori kartulid (värsked kaabi) ja lõika tükkideks. Lõika pekk tükikesteks. Koori sibulad ja haki peeneks.

2. Kuumuta potis õli ja prae selles pekitükid krõbedaks. Lisa sibul ja kuumuta klaasjaks. Lisa supiroheline ja kartul ning kuumuta 2-3 minutit segades. Vala potti vesi, murenda hulka puljongikuubik, lisa loorber. Lase supil keema tõusta ja keeda tasasemal tulel umbes 15 minutit, kuni köögivili on pehme. Võta loorber välja ja tambi supikraam pudrunuiaga katki. Võid ka saumikseriga püreestada, kui eelistad peenema struktuuriga suppi.

3. Tõsta pott tulele tagasi, lisa vahukoor ja maitsesta supp soola, pipra ja muskaatpähkliga. Kuumuta peaaegu keemiseni. Serveerides puista peale hakitud maitserohelist.