Tiina Lebane 1. august 2022 12:39
Väga maitsev lihtne salat sobib eelroaks või liha-kala lisandiks. Kui soovid, võid suvikõrvitsa viilutamiseks kasutada nii juurviljakoorijat kui ka mandoliinlõikurit, kuid noored suvikõrvitsad on nii pehme viljalihaga, et ka tavalise noaga lõigatud viilud jäävad mõnusalt õhukesed ja mahlased. Basiiliku asemel sobib salatisse hästi ka värske rukola.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Väiksem suvikõrvits (kokku u 300g)
5 spl Seedermänniseemned
30 g Riivitud parmesan (või laastudena)
1 pott Basiilik
Soolahelbed
Värskelt jahvatatud must pipar
4 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Lõika suvikõrvitsad hästi õhukesteks viiludeks. Rösti seedermänniseemned kuival kuumal pannil jumekaks.

2. Tõsta taldrikutele portsjonid valmis: kõige alla suvikõrvitsaviilud ja nende peale parmesani, basiilikulehti ja seedermänniseemneid. Puista peale pisut soolahelbeid ja purustatud musta pipart ning nirista üle oliiviõliga. Söö kohe.