Võileivade retseptid
12. august 2022, 09:14

KÕIK SÖÖVAD MÕNUGA | Porgandipeekon

Krõmps, tervislik ja taskukohane taimne võileivakate või suupiste, mida söövad mõnuga ka lihasööjad. Võileivanipp: määri leivale-saiale purustatud avokaadot ja tõsta porgandipeekonit peale. Jumalik!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Porgand
MARINAAD
2 spl Sojakaste
1 tl Sinep
2 spl Oliiviõli
1 tk Suur küüslauguküüs
1 spl Vedel mesi
0.5 tl Suitsupaprika
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Koori porgandid ja viiluta pikuti võimalikult õhukeselt. Pikemad porgandid võid enne viilutamist pooleks lõigata.

2. Marinaadi jaoks sega kokku sojakaste, sinep, oliiviõli, purustatud küüslauk, mesi ja maitseained. Tõsta porgandiviilud sobivasse anumasse, vala marinaad peale ja sega käega läbi, nii et kõik viilud saaksid marinaadiga kokku. Hoia marinaadis umbes 20 minutit.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Aseta porgandiviilud ühe kihina ahjuplaadile küpsetuspaberile ja küpseta 15-20 minutit. Jälgi ka, et õhukesed viilud liiga tumedaks ei küpseks.

3. Võta porgandid ahjust välja ja tõsta küpsetuspaberiga restile jahtuma. Jahtudes muutuvad porgandid krõmpsumaks ja krõbedamaks.