Salati retseptid
30. juuli 2022, 12:09

ODAV JA LIHTNE GURMEE | Värske kartuli salat

Õnnis värske kartuli aeg on käes ja mugulad just praegu nii maitsvad, et vaid paar koostisosa lisaks, mõni minut maitseleemes maitsestumist ja salat ongi valmis. Väikesed kartulid keevad pehmeks 10 minutiga, nii et jälgi, et mugulad päris puruks ei keeks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
900 g Värske kartul
Sool
1 dl Kuum vesi
0.25 tk Puljongikuubik
2 spl Mahe sinep
1 spl Mesi
Purustatud must pipar
4 tk Muna
100 g Rohelised salatilehed
Värske till
(Meega) röstitud pähklid

Valmistamine

1. Harja kartulid hoolikalt, koorida ei ole vaja. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit või kuni kartulid on pehmed. Vala vesi ära ja tõsta kartulid jahtuma.

2. Lahusta veerand puljongikuubikut 1 detsiliitris kuumas vees. Lisa sinep ja mesi, maitsesta soola ja pipraga. Lõika kartulid suupärasteks tükkideks või sektoriteks, vala puljongisegu peale ja lase umbes 20 minutit maitestuda.

3. Vahepeal keeda munad kõvaks, 8-9 minutit. Koori ja lõika sektoriteks. Puhasta salatilehed ja rebi tükkideks. Haki till ja sega kartulite hulka, jäta natuke pealepuistamiseks.

4. Tõsta kaussi kartulid, salatilehed ja munasektorid ning sega kergelt läbi. Puista peale röstitud pähkleid ja veel hakitud tilli. Söö iseseisva roana või liha-kala lisandiks.