Värske kartuli salat
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Värske kartuli salat
Lihtne ja kosutav salat kodumaise värske kartuliga ning põneva taimse fetaga - proovi ära!
Vaja läheb:
1/2 kg värske kartulit
200 g kirss- või ploomtomateid
200 g värsket kurki
100 g rukolat
100 g taimne feta juustu
1 küüslauguküüs
1 spl valge veini äädikat
2 spl oliiviõli
1 tl soola
0,5 tl suhkrut
peotäis taimset peekonit (nt Vivera)
Tee nii:
1. Pese kartulid, pane koorega keema ning keeda pehmeks, kuid mitte pudruks.
2. Lahusta sool ja suhkur äädikaga, sega kokku oliiviõli ja purustatud küüslauguga.
3. Koori keedetud ja jahtunud kartulid ning lõika suuremad kartulid väiksemateks suupärasteks tükkideks. Sega kartulid poole koguse kastmega ja jäta mõneks minutiks seisma.
4. Haki kurk ning lõika kirsstomatid veeranditeks. Pane kurk ja tomat suurde kaussi, lisa rukola, tükeldatud taimne feta ning keedetud kartulid.
5. Lisa ülejäänud kaste ja sega salat läbi. Soovi korral võid salatile lisada ka taimset peekonit.
Kommentaarid (0)