Kukeseene-lehtkapsavorm munaga.Foto: Jaan Heinmaa
Kaire Kenk, Kersti Eero 25. juuli 2022 13:19

„Kukeseene hõrk maitse tuleb kõige paremini esile lihtsalt võiga praadides, maitsestamiseks piisab soolast ja piprast,“ ütleb toidufotograaf ja -blogija Liisi Laanemäe. Kukeseeni armastab ta väga, sest lisaks hõrgule maitsele ei vaja seened kupatamist.

Liisil on kodu lähedal Tartumaal küll paar kukeseenekohta, aga parimad kukeseenemetsad olevat kuuldavasti ikkagi Võru- ja Põlvamaal. Kui metsast tulles on kõht tühi, armastab ta kiirelt teha koorest ühe poti pastat kukeseentega. „Kui tavaliselt keedad pasta ühes potis ja kaste valmib teises, siis seda rooga tehes piisab vaid ühest potist,“ tõdeb ta, et seda lihtsatest koostisosadest kiirtoitu on eriti mugav valmistada.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad