Kukeseene-lehtkapsavorm munaga.Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
25. juuli 2022, 13:19

KUKESEEN: Eesti metsaseente kuninganna rõõmustab maitsemeeli

„Kukeseene hõrk maitse tuleb kõige paremini esile lihtsalt võiga praadides, maitsestamiseks piisab soolast ja piprast,“ ütleb toidufotograaf ja -blogija Liisi Laanemäe. Kukeseeni armastab ta väga, sest lisaks hõrgule maitsele ei vaja seened kupatamist.

Liisil on kodu lähedal Tartumaal küll paar kukeseenekohta, aga parimad kukeseenemetsad olevat kuuldavasti ikkagi Võru- ja Põlvamaal. Kui metsast tulles on kõht tühi, armastab ta kiirelt teha koorest ühe poti pastat kukeseentega. „Kui tavaliselt keedad pasta ühes potis ja kaste valmib teises, siis seda rooga tehes piisab vaid ühest potist,“ tõdeb ta, et seda lihtsatest koostisosadest kiirtoitu on eriti mugav valmistada.

Edasi lugemiseks: