Küpsetised
22. juuli 2022, 09:24

NÄDALA KOOK | Tikri-kookosekook

Pehmes ja mahlases krõbeda kattega koogis on kombineeritud hapukate tikrite ja kookose maitsed. Kooki on lihtne valmistada - vaja vaid kõik ained kokku segada ja tikrid sisse torgata, ja siis veel krõbe puistesegu peale panna. Koogi võib valmis küpsetada ka päev varem, sest seisab ilusasti värskena.

Koostisosad
200 g Pehme või
2.5 dl Suhkur
2 dl Kookoshelbed
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Maitsestamata jogurt
4 tk Suur muna
0.25 tl Sool
400 g Tikrid
Või vormi määrimiseks
KATTEKS
4 spl Kookoshelbed
1 spl Suhkur
1 spl Või

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 22-23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga.

2. Mikserda või, suhkur, kookoshelbed, jahu, küpsetuspulber, jogurt, munad ja sool ühtlaseks tainaks.

'

3. Sega hulka ¾  tikritest. Tõsta tainas vormi ja silu pealt. Pane ülejäänud tikrid taina pinnale ja suru kergelt sisse. Pane ahju ja küpseta 50 minutit.

4. Sega katteks kokku kookoshelbed, suhkur ja sulatatud või.  Puista koogi pinnale ja küpseta veel 15 -20 minutit või kuni kate on krõbe ja koogi keskele sissetorgatud tikk jääb välja tõmmates puhtaks.

Võta ahjust ja lase jahtuda.