Suvikõrvitsad spagettidega
Foto: UnsplashEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Spagetid värske mini-suvikõrvitsaga Neranost
Jagan teiega toredal suvikõrvitsate külluse ajal üht lihtsat retsepti Itaaliast, millesse kulub hea hulk tsukiine, mida igal kasvatajal praegu kipub üle jääma. Valmis saab aga kogu perele kindla peale maitsev hõrk ja turvaline maiusroog.
Spaghetti con zucchine alla Nerano*
4-6-le
Vaja läheb:
400ml taimeõli friteerimiseks
8-10 väikest ja värvilist suvikõrvitsat, õhukeseks viilutatud
75g (2-3 suurt peatäit) värsket hakitud basiilikut
Maitsestamiseks meresoola, värskelt jahvatatud musta pipart ja head esimese külmpressi oliiviõli
500g spagette
200g riivitud Parma juustu (saab asendada kodumaise laagerdunud kõvajuustuga)
Tee nii:
Aja taimeõli paksu põhjaga potis mulinal keema. Prae suvikõrvitsa viilud kuumas õlis kuldpruuniks. Tõsta nad vahukulbiga pannilt köögipaberile nõrguma. Maitsesta soola, pipra ja hakitud basiilikuga. Tõsta kaussi, nõrista üle hea oliiviõliga ja jäta ootele.
Keeda pasta kuni see on al dente ja kurna, aga jäta ca 500ml keeduleent alles.
Seejärel sega suurel pannil või potis pasta õrnalt suvikõrvitsatega ja hakka vähehaaval lisama juurde - ise kogu aeg segades - pastakeeduvett - et tekstuur muutuks kreemjamaks. Seejärel hakka lisama riivitud Parma juustu, et roog veelgi hõrgum saaks. Jäta pool juustust sööjatele ise pastale raputamiseks. Serveeri silmapilkselt ja naudi kallitega kohe.
Buon Appetito!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
* Retsepti autor on ilmakuulus toidunäitleja Stanley Tucci.
Mõned isiklikud elamuslikud soovitused Lõuna-Eestis rändajatele:
Kaugtööpaik ja kaugkodu: www.haani.ee
Tillu kodukohvik (Talutoit OÜ) Põlvas Jaama tn 52
Mooste Viinavabriku restoran
Imed igapäeva elus! www.Vanavastseliinakulalistemaja.com
Vastseliina Piiskopilinnus: www.vastseliinalinnus.ee
Palverännak Pirita Kloostrist Vastseliina Piiskopilinnusesse: www.palverand.ee
Kirikumäe rand Vana-Vastseliinas
Vastseliina pagarikoda ja kohvik: www.maapagar.ee
Kommentaarid (0)