Koostisosad
PÕHI
1 pk Mesikäpp Dopps küpsised (210 g)
1 dl Jahvatatud mandlid
80 g Või
TÄIDIS
400 g Tume šokoalaad
2 dl Rõõsk koor 35%
50 g Või
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Jahvatatud kardemon
0.25 tl Tšillipulber
PEALE
400 g Suvemarjad (vaarikad, põldmarjad, sõstrad, murelid jms)
Soolahelbed soovi korral
Valmistamine
16 tk
1. Purusta küpsised köögikombainis või mikserikannus, sega hulka jahvatatud mandlid. Sulata või ja sega kuiva seguga läbi. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad toidukilega. Suru küpsisegu tihedalt vormi põhja ja tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
2. Haki šokolaad peeneks, võid ka riivida. Vala vahukoor potti, lisa tükeldatud või ja kuumuta keemiseni. Tõsta pott pliidilt ja vala kohe juurde šokolaad. Lisa maitseained ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Vala täidis põhjale, kata vorm toidukilega ja tõsta vähemalt 3 tunniks külmkappi tahkuma.
3. Serveermisel kata rikkalikult erinevate värskete marjadega ja soovi korral puista peale ka natuke soolahelbeid.
Kommentaarid (0)