Tiina Lebane 15. juuli 2022 09:58
Täiuslik kesksuvine kook sisaldab rohkelt nii šokolaadi kui ka marju ja ei vaja küpsetamist. Šokolaadi magususele on heaks täienduseks kaneel, kardemon ja tšilli. Vürtse ei olegi palju vaja, sest küpsetamata koogis on maitsed niigi teravamad. Natuke soolahelbeid torditükil annab põneva lisanüansi. Tõsta tort kuni tund enne söömist toasooja, siis on seda lihtsam lahti lõigata ja mõnusam süüa.

Koostisosad
PÕHI
1 pk Mesikäpp Dopps küpsised (210 g)
1 dl Jahvatatud mandlid
80 g Või
TÄIDIS
400 g Tume šokoalaad
2 dl Rõõsk koor 35%
50 g Või
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Jahvatatud kardemon
0.25 tl Tšillipulber
PEALE
400 g Suvemarjad (vaarikad, põldmarjad, sõstrad, murelid jms)
Soolahelbed soovi korral

Valmistamine

16 tk

1. Purusta küpsised köögikombainis või mikserikannus, sega hulka jahvatatud mandlid. Sulata või ja sega kuiva seguga läbi. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad toidukilega. Suru küpsisegu tihedalt vormi põhja ja tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Haki šokolaad peeneks, võid ka riivida. Vala vahukoor potti, lisa tükeldatud või ja kuumuta keemiseni. Tõsta pott pliidilt ja vala kohe juurde šokolaad. Lisa maitseained ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Vala täidis põhjale, kata vorm toidukilega ja tõsta vähemalt 3 tunniks külmkappi tahkuma.

3. Serveermisel kata rikkalikult erinevate värskete marjadega ja soovi korral puista peale ka natuke soolahelbeid.