
Koostisosad
400 g Noored porgandid
3 spl Hakitud petersell
3 spl Või
1 tl Suhkur
0.25 tl Must pipar
4 dl Kaunadest puhastatud rohelised herned
3 tk Munakollane
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Riivitud muskaatpähkel
Valmistamine
1. Pese porgandid hoolikalt ja lõika sõltuvalt suurusest 5-7 mm viiludeks või kuubikuteks.
2. Pane potti porgandikuubikud, petersell, või, suhkur, pipar ja 0,5 tl soola.
3. Kalla peale nii palju vett, et see ulatub paar cm üle kuubikute (4 -5 dl) ja kuumuta keemiseni. Keeda 7-8 minutit. Siis lisa herned ja keeda veel 4-5 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
4. Klopi munakollased vahukoorega lahti. Nirista kastmesse samal ajal segades ja keeda kuni kaste pakseneb. Selleks kulub 30-60 sekundit. Pliidi kuumus peaks olema mõõdukas, et muna ei kalgenduks.
5. Maitsesta muskaadi ja kui vaja, siis ka soolaga. Serveeri keedetud kartulitega või lisandiks kala-kana juurde.
Kommentaarid (1)