Lihatoidu retseptid
21. august 2022, 10:32

KEELE VIIB ALLA | Grillitud maksavardad

Grillilt tulnud pealt kõrbe ja seest pehme maks maitseb imehea koos meelepärase tomatikastme või näiteks adzikaga.  Õhukesed viilud valmivad üsna kiiresti, neid ei tohiks üle küpsetada, siis muutuvad kuivaks ja vintskeks. Juurde sobib serveerida punast sibulat ja tomatisalatit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + vähemalt 30 minutit mariaadis

Koostisosad
600 g Veisemaks
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
3 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Tšillipulber või cayenne'i pipar
3 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Eemalda maksalt kelmed. Lõika maks 5-7 mm paksusteks ja 2-3 cm laiusteks ribadeks.

2. Sega sidrunimahl, õli, purustatud küüslauk, pune, tšillipulber ja peeneks hakitud petersellivarred (lehed jäta serveerimiseks), maitsesta soola ja pipraga.

3. Pane maksaviilud marinaadi, sega läbi ja jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma.

4. Kui kasutad puidust vardaid, pane need vähemalt pooleks tunniks vette likku. Lükka maksaribad pikuti varrastele ja grilli 2-3 minutit kummaltki poolt.

5. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri meelepärase vürtsika tomatikastme ning lisanditega.