Pille Enden 20. juuli 2022 08:44
Piimasupi suhtes ei ole tunded millegipärast neutraalsed, seda armastatakse või vihatakse . Köögivilja-piimasupp aga toob päris paljudele meelde nostalgilisi mälestusi lapsepõlve suvedest. Noorte suviste köögiviljadega keedetuna on see imehea! Kahe kapsaga- brokoli ja lillkapsaga- keedetuna maitseb supp samuti oivaliselt. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Värske kartul
200 g Porgand
400 g Lillkapsas
250 g Brokoli
6 dl Vesi või köögiviljapuljong
3 tk Valge terapipar
Rohelise sibula punt
2 spl Nisujahu
5 dl Piim
Sool
2 tk Keedetud muna
Hakitud maitseroheline serveerimiseks

Valmistamine

1. Pese kartulid ja porgandid hoolikalt ning lõika kuubikuteks. Viiluta kapsaste varred õhukeselt.

2. Kuumuta vesi või puljong kastrulis keemiseni. Pane potti pipraterad, kartuli- ja porgandikuubikud, viilutatud kapsavarred ning hakitud roheline sibul. Keeda 10 minutit.

3. Pane potti õisikuteks tükeldatud lillkapsas ja keeda veel 5 minutit. Lisa nüüd brokoliõisikud ja keeda 2 -3 minutit või kuni kõik ained on parajalt pehmed.

4. Klopi jahu piima hulka, kalla potti ja keeda 2-3 minutit kuni leem veidi pakseneb. Maitsesta soolaga ja puista peale hakitud maitserohelist. Serveeri sektoriteks lõigatud keedumunaga.