Tiina Lebane 22. juuli 2022 07:29
Tervislikud ja jõudu andvad näkileiva-puuviljaribad on tõeline suvemaius: saad korraga mitu tükki valmis teha, külmas säilitada ja aeda-randa-metsa kaasa võtta. 

Koostisosad
70 g Näkileib
2 dl Kaerahelbed
10 tk Kuivatatud aprikoos
1 dl Kuivatatud maasikad
1 dl Kuivatatud jõhvikad
1 dl Meelepärane moos
2 spl Kookosõli
1 dl Leige vesi
50 g Tume šokolaad

Valmistamine

1. Purusta näkileivad köögikombainis või mikserikannus väikesteks tükikesteks. Sega hulka kaerahelbed.

2. Lõika kuivatatud aprikoosid ja maasikad väiksemateks tükkideks ja lisa koos jõhvikatega kuivale segule.

3. Mõõda moos ja kookosõli väikesesse potti ja kuumuta, kuni kookosõli on sulanud. Vala näkileiva-puuviljasegule, lisa vesi ja sega hoolikalt läbi.

4. Vooderda umbes 20 x 20 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning suru tainas ühtlaselt ja tihedalt vormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase maha jahtuda, seejärel tõsta tunniks külmkappi tahenema. Lõika meelepärase suurusega ribadeks.

5. Sulata šokolaad ja nirista ribadele, lase 20 minutit külmkapis taheneda. Maius säilib külmkapis suletud karbis 10 päeva.