Marokopärane porgandi-kikerherne salat
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Marokopärane porgandi-kikerherne salat
Valmista särtsakas salat, mis oma värvide ja tekstuuridega sobib imeliselt mõnusaks suviseks lõunasöögiks.
Vaja läheb:
120 g kinoad
320 g vett
70 g mandleid
1 punane sibul
150 g riivitud porgandit
1 purk kikerherneid
70 g rukolat
6 g münti
35 g kuivatatud datleid
Kaste:
90 ml oliiviõli
2 spl sidrunimahla
2 spl apelsinimahla
1 spl vahtrasiirupit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl ingveri
0,5 tl köömneid
0,5 tl koriandrit
0,25 tl meresoola
0,25 tl jahvatatud paprikat
Valmistamine:
1. Keeda kinoa vees 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel kuni kuldpruunid ja lase jahtuda.
2. Väikeses kausis sega kokku kastme koostisosad kokku.
3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks.
4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Kalla kaste peale ja sega kõik ilusti läbi ning serveeri.
Kommentaarid (0)