Marokopärane porgandi-kikerherne salat

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
5. juuli 2022, 07:31

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Marokopärane porgandi-kikerherne salat

Valmista särtsakas salat, mis oma värvide ja tekstuuridega sobib imeliselt mõnusaks suviseks lõunasöögiks.

Vaja läheb:

120 g kinoad

320 g vett

70 g mandleid

1 punane sibul

150 g riivitud porgandit

1 purk kikerherneid

70 g rukolat

6 g münti

35 g kuivatatud datleid

Kaste:

90 ml oliiviõli

2 spl sidrunimahla

2 spl apelsinimahla

1 spl vahtrasiirupit

0,5 tl kaneeli

0,5 tl ingveri

0,5 tl köömneid

0,5 tl koriandrit

0,25 tl meresoola

0,25 tl jahvatatud paprikat

Valmistamine:

1. Keeda kinoa vees 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel kuni kuldpruunid ja lase jahtuda.

2. Väikeses kausis sega kokku kastme koostisosad kokku.

3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks.

4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Kalla kaste peale ja sega kõik ilusti läbi ning serveeri.