Gordon Ramsay käe all, kes oli „MasterChefi“ viis esimest hooaega Ameerikas kohtunik, pole Mihkel Heinmets töötanud. Aga tema saateid on ta aeg-ajalt vaadanud.

Foto: Andres Raudjalg
Toiduuudised
2. juuli 2022, 09:15

KUULSA KOKASAATE KOHTUNIK: toit olgu hästi lihtne ja kõik maitsed tunda

„Mul on väga keeruline vastata sellele küsimusele,“ tõdeb kokandussaate „MasterChef“ üks kolmest kohtunikust Mihkel Heinmets ajakirjaniku küsimuse peale, millega ta ise üritaks võistlejana žüriid võrgutada. „See pole kindlasti selline võistlus, kuhu mina oleksin oodatud. Aga kindlasti oleks see midagi hästi lihtsat.“

Võib-olla küpsetaks ta head kala ja teeks selle kõrvale valge veini kastme. Samas ei välista Heinmets, et kalamõte võib olla inspireeritud ka tema igapäevatööst iiUmekkis. Nii palju kui võimalik ehk siis kui merest tuleb, pakub ta Hiiumaalgi kohalikku kala. „Orjaku kandis on põhiline säinas ja vahel juhtub mõrda ka mõni ahven, kuid praegu on kala vähe. Aga olemas on ka veis, põrsas, part ja krevetid. Kõik lihtsad arusaadavad maitsed,“ rõhutavad nii kohtunik Heinmets kui ka kokk Heinmets lihtsaid maitseid.

Edasi lugemiseks: