Räimerullivorm sinihallitusjuustuga

Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 7. juuli 2022 07:00
Räim on eestlasel veres ja mistahes moodi seda ka ei teeks, maitseb alati hästi. Selles vormiroas kasuta pigem pehmet kreemjat sinihallitusjuustu, mis annab just parasjagu pikantset maitset ega mata kala oma. Murulauku, või ka värskeid sibulavarsi, lisa just nii palju, kui on käepärast või meeldib. Roog on maitsev kartuli või leivaga nii ahjusoojalt kui jahtunult. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Räimefilee
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
150 g Hapukoor
2 spl Magus sinep
Murulauk
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
150 g Kreemjas sinihalitusjuust

Valmistamine

1. Lõika fileedelt seljauimed ära ja aseta fileed küpsetuspaberile nahaga pool all. Puista peale soola ja pipart. Keera fileed rulli ja tõsta üksteise kõrvale ahjuvormi.

2. Sega hapukoore hulka sinep, rohkelt hakitud murulauku ja riivitud sidrunikoor.

3. Lõika sinihallitusjuust tükkideks ja jaga räimrullide vahele ja peale. Tõsta hapukooresegu lusikaga kalale.

4. Küpseta 180-kraadise ahju keskel umbes 30 minutit.