Lihatoidu retseptid
29. juuli 2022, 07:19

NII AHVATLEV! Köögiviljarullid singi-toorjuustutäidisega

Õrnalt marineerunud suvikõrvitsa-baklažaaniviiludest saab valmistada ahvatleva suupiste. Rullid tulevad üsna suured, nii et ühele sööjale peaks ühest rullist jaguma. Võid rullid ka pooleks lõigata ja saad juba vaagnatäie. Marinaad hoia alles ja kasuta järgmiste rullide tegemiseks või mistahes värske salati kastmena. Rullid võid eelmisel päeval valmis teha ja lasta külmkapis kaetult serveerimist oodata.

Koostisosad
1 tk Suur suvikõrvits
1 tk Suur baklažaan (või 2 väiksemat)
Õli
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
1 dl Kuiv valge vein
4 spl Hele palsamiäädikas
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
3 tk Tüümianioks
0.5 tl Sool
Purustatud must pipar
200 g Maitsestamata toorjuust
0.5 tl Roseepipar
Sibula- või murulauguvarred
8 tk Õhuke singiviil (piklik)

Valmistamine

8 tk

1. Lõika pestud suvikõrvits ja baklažaan pikuti 8 õhukeseks viiluks. Aseta viilud küpsetuspaberile ahjuplaadil ja nirista peale 2 sl õli, pintselda laiali. Küpseta 225-kraadises ahjus ülevalt teisel siinil umbes 10 minutit.

2. Vahepeal valmista marinaad: puhasta ja haki küüslauk ning kuumuta 2 sl õlis paar minutit. Lisa vein, palsamiäädikas ja sidrunimahl. Nopi tüümianilehed hulka (või kasuta 0,5 tl kuivatatud tüümiani) ning maitsesta soola ja pipraga.

3. Tõsta köögiviljaviilud lameda põhjaga anumasse, vala marinaad peale ja lase toasoojas vähemalt tund aega (või külmetuskapis järgmise päevani) maitsestuda.

4. Sega toorjuust lahti 2 sl õliga, lisa hulka hakitud sibula- või murulauguvarred.

5. Nõruta köögiviljaviilud sõelal (hoia marinaad alles!) ja patsuta köögipaberiga kuivemaks. Aseta kohakuti suvikõrvitsa- ja baklažaaniviil, määri peale toorjuustu ja kata singiviiluga. Keera rulli ja kinnita kokteilitikuga.

6. Serveerides puista peale tüümianilehekesi ja hakitud murulauku.