Küpsetamata magustoidud
19. august 2022, 14:33

PEOLAUA EHE! Tarretatud maasika-vahuveinitort

Suvisele peolauale sobib imehästi küpsisepõhjal tarretatud maasika-toorjuustutort, mis on maitsestatud vahuveiniga. Tort vajab tarretumiseks vähemalt 5 tundi aega, niiet muretum on see eelmisel päeval valmis teha. 

Koostisosad
PÕHI
1 pk Karamelli- või muu meelepärase maitsega küpsised (180g)
75 g Või
TÄIDIS
250 g Maasikad
1.5 dl Poolkuiv- või poolmagus vahuvein
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
1.5 dl Tuhksuhkur
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
6 tk Želatiinileht
TARRETIS
3 tk Želatiinileht
0.5 dl Maasika-, kirsi- või muu punane mahl
1.5 dl Poolkuiv või poolmagus vahuvein
Maasikad ja lilleõied kaunistuseks

Valmistamine

1. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Sulata või. Purusta küpsised,sega sulavõiga ja suru vormi põhja. Pane 30 minutiks külmkappi.

2. Püreesta maasikad näiteks saumikseriga ja sega hulka 1 dl vahuveini. Vahusta vahukoor, lisa toorjuust ja tuhksuhkur ning mikserda ühtlaseks. Sega hulka maasikapüree, sidrunikoor ning - mahl.

3. Pane 6 želatiinilehte 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta 0,5 dl vahuveini kastrulis. Sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja lase jahtuda. Sega täidise hulka.

4. Kalla täidis küpsisepõhjale ja pane 2-3 tunniks külmkappi tarretuma.

5. Pane 3 želatiinilehte 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta mahl kastrulis. Sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja lase jahtuda. Sega vahuveini hulka ja tõsta ettevaatlikult koogile. Pane 1-2 tunniks külmkappi tarretuma.

6. Kaunista maasikaviilude ja lilleõitega.