NII MÕNUS HOIDIS! Kibala-marmelaad sobib nii sarvesaia vahele kui ka juustu kõrvale
Koostisosad
400 g Puhastatud kirsid (sobivad ka külmutatud)
2 tk Suur laim
3 tk Banaan
1 pk Marmelaadisuhkur (330g)
Valmistamine
0,9-1 l
1. Puhasta kirsikivid välja ja kaalu potti umbes 400 g puhastatud kirsse (või kasuta külmutatud kivideta kirsse).
2. Fileeri laimide koor koos valge kihiga ning lõika välja puhas viljaliha, lisa koos eraldunud mahlaga potti. Kokku peaksid saama umbes 100 g.
3. Koori banaanid ja kaalu välja umbes 300 g viljaliha. Viiluta banaanid ja lisa potti.
4. Lase keema tõusta ja keeda paar minutit. Lisa segades marmelaadisuhkur, lase uuesti keema tõusta ja keeda veel 8-10 minutit. Kui keedad kauem, võib marmelaadisuhkrus sisalduva pektiini tarretav toime pidurduda ja moos vedelaks jääda. Tõsta kuum marmelaad purkidesse, sule kaanega ja lase toasoojas maha jahtuda. Säilita jahedas.
Kommentaarid (0)