Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
2. juuli 2022, 16:14

NII MÕNUS HOIDIS! Kibala-marmelaad sobib nii sarvesaia vahele kui ka juustu kõrvale

Veidra nime on marmelaad saanud mõistagi oma koostisosade järgi – kirss, banaan ja laim. Ehkki haput tundub kirsi ja laimi näol esmapilgul mitte vähe, annavad need kolm kokku ülimaitsva tulemuse. Marmelaadisuhkrut kasutades saadki üsna tihke konsistentsiga hoidise, sellisena on seda väga hea pakkuda näiteks mõne tugevamaitselise juustu kõrvale. Tavalise või moosisuhkruga keetes jääb keedus veidi vedelam. Kasuta kirsse värskest saagist või sügavkülmast.

Koostisosad
400 g Puhastatud kirsid (sobivad ka külmutatud)
2 tk Suur laim
3 tk Banaan
1 pk Marmelaadisuhkur (330g)

Valmistamine

0,9-1 l

1. Puhasta kirsikivid välja ja kaalu potti umbes 400 g puhastatud kirsse (või kasuta külmutatud kivideta kirsse).

2. Fileeri laimide koor koos valge kihiga ning lõika välja puhas viljaliha, lisa koos eraldunud mahlaga potti. Kokku peaksid saama umbes 100 g.

3. Koori banaanid ja kaalu välja umbes 300 g viljaliha. Viiluta banaanid ja lisa potti.

4. Lase keema tõusta ja keeda paar minutit. Lisa segades marmelaadisuhkur, lase uuesti keema tõusta ja keeda veel 8-10 minutit. Kui keedad kauem, võib marmelaadisuhkrus sisalduva pektiini tarretav toime pidurduda ja moos vedelaks jääda. Tõsta kuum marmelaad purkidesse, sule kaanega ja lase toasoojas maha jahtuda. Säilita jahedas.