Taimetoidu retseptid
15. juuli 2022, 07:15

LAUSA JUMALIKULT LIHTNE | Rukkijahust palaleivad

Kui kappi on seisma jäänud poolik tops maitsestamata jogurtit, siis kasuta see ära palaleibade tainas. Tänu jogurtile püsivad leivakesed pehmed mitu päeva. Selle lihtsa retsepti järgi valmistad tervislikud leivakesed umbes kolmbveerand tunniga.

Koostisosad
2 spl Õli
2 dl Maitsestamata jogurt (Kreeka, Türgi)
2 dl Rukkijahu + natuke vormimiseks
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur
0.5 tl Söögisooda

Valmistamine

8 tk

1. Sega tainakausis õli jogurti hulka. Sega kokku kuivad ained ja sega jogurtiseguga läbi. Kata tainakauss toidukilega ja lase soojas kohas 15-20 minutit paisuda.

2. Pane ahi 225 kraadi peale sooja, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta lusikaga tainast 8 pätsikest ahjuplaadile. Puista peale natuke rukkijahu ning patsuta käega pätsikesed lamedaks ja servad ühtlaseks. Küpseta umbes 12-13 minutit.