Tiina Lebane 25. juuli 2022 07:10
Kaste on sageli see, mis teeb toidu eriti maitsvaks, või siis vastupidi. Sageli on ka just kaste see, mille kohta arvatakse, et ei osata teha või pole head retsepti vms. See lihtne ja võrratu värviga paprikakaste sobib kõige paremini linnu- ja sealiharoogade ja kala lisandiks. Puljongikogusega timmid kastme vedelamaks või paksemaks, nii et katseta, kuidas rohkem meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Punane paprika (kokku 500g)
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
2.5 dl Aedviljapuljong
0.5 tl Suhkur
1 dl Rõõsk koor
Sool
Must pipar
Sidrunimahl soovi korral

Valmistamine

1. Poolita pestud paprikad ja puhasta seemned välja. Lõika väikesteks tükkideks. Koori sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks.

2. Kuumuta poti põhjas õli, vala potti hakitud köögiviljad ja kuumuta segades mõni minut. Lisa puljong ja suhkur, lase keema tõusta ja keskmisel tulel 15 minutit keeda. Püreesta kaste saumikseriga või mikserikannus.

3. Tõsta pott tulele tagasi, vala koor kastme hulka ja kuumuta õrnalt keemiseni. Maitsesta kaste soola ja pipraga ja kui soovid, pressi ka veidi värsket sidrunimahla hulka.