Linnuliha retseptid
1. september 2022, 07:50

MIDAGI HEAD | Sidrunikana spinatikuskussiga

Kerge eine kana ja köögiviljakuskussiga valmib lihtsalt nii toas pannil kui ka õues grillil. Kuskussi hulka võid segada ka muud rohelist ja rohkemgi, kui on soovi. Apelsini asemel võid puuviljase värskuse andjana lõigata hulka küpseid õunu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + vähemalt 1 tund maitsestumiseks

Koostisosad
600 g Broilerifilee
SIDRUNIMARINAAD KANALE
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Õli
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
KUSKUSS
3 dl Puljong
0.5 tl Garam masala maitsesegu
2 dl Kuskuss
40 g Spinatilehed
200 g Värske kurk
1 tk Apelsin
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika broilerifileed tükkideks. Sega kokku marinaadiained. Tõsta kanatükid marinaadi ja lase umbes tund aega toasoojas (või üle öö külmkapis) maitsestuda. Prae pannil või grilli sütel küpseks.

2. Kuumuta puljong keemiseni, maitsesta garam masala maitseseguga ja vala kaussi kuskussi peale. Lisa loputatud spinatilehed, kata kauss kaanega ja lase kuskussil umbes 10 minutit paisuda.

3. Vahepeal haki kurgid tükikesteks ning fileeri apelsin ja lõika puhas viljaliha sektoriteks või viiludeks.

4. Sega paisunud kuskuss kahvliga lahti ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Sega hulka kurgi- ja apelsinitükid. Serveerimiseks tõsta spinatikuskuss vaagnale või taldrikutele ja lisa kanatükid peale.