Pille Enden 8. juuli 2022 09:07
Magusad küpsed maasikad pakuvad nüüd maitseelamusi nii hõrkudes kookides kui ka lihtsas pirukas.  Pehme põhja ja kreemise täidisega küpsetis valmib üsna lihtsalt ja kiiresti. Plaadikooki on hea ka ükskõik kuhu, näiteks randa või piknikule, kaasa võtta.

Koostisosad
PÕHI
3 dl Nisujahu
2.25 dl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool
2 dl Hapukoor
75 g Sulatatud või
TÄIDIS
2 dl Hapukoor
0.75 dl Vahu- või köögikoor
2 tk Muna
0.5 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 dl Vanillikreemipulber
PEALE
300 g Maasikad

Valmistamine

12 tk

1. Sega esmalt kõik põhja kuivained omavahel ja lisa siis hapukoor ning sulatatud või. Määri tainas umbes 1 cm paksuse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2. Klopi hapukoor, koor, munad ja suhkrud ühtlaseks ning klopi lõpuks hulka vanillikreemipulber.

3. Määri täidis tainale. Lõika maasikad viiludeks ja lao pirukale.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 -35 minutit või kuni põhi on küps. Võta ahjust, lase jahtuda ja lõika ruutudeks.