Grillkana. Arhiivipilt
Foto: Panthermedia/ScanpixEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Marbella grillkana
Ise tehtud – hästi tehtud! kehtib ka suvisel puhkuste ja pidude ajal, kui poeriiulid valmis-šašlõkkidest lookas. Kes ei soovi värv-, säilitus-ja maitsetugevdusaineid oma taldrikule kuhjata, saab imelise marinaadi küllalt lihtsa vaevaga ise valmis meisterdada.
Jagan täna teiega üht hispaanlaste retsepti, mis tavalise kana suisa eriliseks elamuseks muudab. Pihta oleks sellega paslik hakata juba eelmisel õhtul.
NB! Alusta marineerimist vähemalt 6 tundi enne grillimist, veelgi parem kui eelmisel päeval.
Vaja läheb (2-le):
2 tervet kana, lõika serveeritavaiks tükkideks
5 küünt küüslauku, peeneks hakitud
1 sl kuivatatatud oreganot
maitsestamiseks soola ja värskelt jahvatatud pipart
Marinaadiks:
0,5 klaasi punase veini äädikat või punast veini
0,5 klaasi oliiviõli
1 klaas kuivatatud ploome
0,5 klaasi hispaania rohelisi oliive
0,5 klaasi kappareid vähese mahlaga
4 loorberilehte
1 klaas pruuni roosuhkrut
1 klaas valget veini
0,25 klaasi värsket haritud koriandrit
Tee nii
Pane suurde kaussi kanatükid koos küüslaugu, oregano, pipra, soola, äädika, oliiviõli, ploomide, oliivide, kapparite ja loorberiga. Kata ja lase marineeruda üle öö.
Soojenda grillirežiimil ahi 220 °C-ni. Pane kanatükid sügavale ahjuplaadile, kalla lusikaga üle marinaadiga, raputa peale pruuni suhkrut ning kalla valge vein ümber tükkide.
Grilli või küpseta 50–60 min, kastes liha vahetevahel leemega. Tõsta kanatükid koos ploomide, kapparite ja oliividega serveerimisvaagnale, kalla üle paari lusikatäie praeleemega.
Ülejäänud leem serveeri eraldi kastmekannus või veel parem – pane enne mõneks minutiks blenderisse, tuleb ühtlane imemaitsev kaste.
Puista kanale rohkelt hakitud värsket koriandrit ja serveeri. Näiteks koos aurutatud värske kartuli ja rohelise salatiga. Imemaitsev teistmoodi jaaniku-grill!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)