Pärlkuskussi salat hiidkrevettidega ja krõbe kitsejuustusalatFoto: Robin Roots
Kersti Eero 23. juuni 2022 07:20

„Jaanipäeval ei pea tingimata klassikalist šašlõkki sööma,“ ütleb restorani Võru peakokk Marianne Laht. Tema ise eelistab kõhusõbralikumaid pühi ehk siis piirduks meelsasti samade salatitega, mille retseptid on ta ka tänasel Õhtulehe toiduküljel välja pakkunud. Aga sama hästi kui krevettide või kitsejuustuga maitsevad need salatid ka koos grillitud liha ja kalaga. Ning kui grill juba kuum, võiks valmistada vahelduseks sooja Caesari salatit. Aga kui eriti kiire, siis külmast purgisupist saab rosolje kokku segada vaid kümne minutiga.

„Kui aus olla, siis üldiselt olen ma terve elu taimetoitlane olnud,“ tõdeb Võru peakokk, et põhimõtteliselt on ta terve elu jaanipäeval lihata läbi ajanud. „Aga mu pere on lihafännid, nii et nende pärast küpsetan ka liha.“

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad