Kohupiimakook maasikatarretisega
Foto: Jaan HeinmaaMAGUS AMPS ARGIÕHTUKS: kohupiimakook maasikatarretisega
Kohupiimakook maasikatarretisega
10 tk
Valmistusaeg: 40 minutit + 40 minutit ahjus
Põhi:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
1 väike muna
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsaga soola
3 dl nisujahu
Kate:
500 g kohupiima
1 dl hapukoort
2 sl sulatatud võid
1 sidruni riivitud koor
näpuotsaga soola
2 muna
1 dl suhkrut
Katteks:
300 g maasikaid
3 dl sõstra-, jõhvika- vm mahla
1,5 dl tarretisesuhkrut
Vahusta või suhkruga. Lisa muna, vanillsuhkur, sool ja jahu. Sega tainaks. Suru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180kraadises ahjus 10–12 minutit. Sega kohupiima hulka hapukoor, sulatatud või, sidrunikoor ja sool. Vahusta munad suhkruga ja sega täidisesse. Tõsta eelküpsetatud põhjale ja küpseta 25–30 minutit. Lase täiesti jahtuda. Tükelda maasikad ja lao koogile. Kuumuta mahl peaaegu keemiseni, sega hulka tarretisesuhkur ja kuumuta segades, kuni vedelik on selge. Lase veidi jahtuda ja tõsta maasikatele. Pane külmkappi tarduma.