Kohupiimakook maasikatarretisega

Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
1. juuli 2022, 17:00

MAGUS AMPS ARGIÕHTUKS: kohupiimakook maasikatarretisega

Klassikaline kohupiimakook maasikatega on vastupandamatu. Seda on nii lihtne valmistada, et tee kasvõi igal õhtul!

Kohupiimakook maasikatarretisega

10 tk

Valmistusaeg: 40 minutit + 40 minutit ahjus

Põhi:

  • 125 g võid

  • 0,5 dl suhkrut

  • 1 väike muna

  • 1 tl vanillsuhkrut

  • näpuotsaga soola

  • 3 dl nisujahu

Kate:

  • 500 g kohupiima

  • 1 dl hapukoort

  • 2 sl sulatatud võid

  • 1 sidruni riivitud koor

  • näpuotsaga soola

  • 2 muna

  • 1 dl suhkrut

Katteks:

  • 300 g maasikaid

  • 3 dl sõstra-, jõhvika- vm mahla

  • 1,5 dl tarretisesuhkrut

Vahusta või suhkruga. Lisa muna, vanillsuhkur, sool ja jahu. Sega tainaks. Suru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180kraadises ahjus 10–12 minutit. Sega kohupiima hulka hapukoor, sulatatud või, sidrunikoor ja sool. Vahusta munad suhkruga ja sega täidisesse. Tõsta eelküpsetatud põhjale ja küpseta 25–30 minutit. Lase täiesti jahtuda. Tükelda maasikad ja lao koogile. Kuumuta mahl peaaegu keemiseni, sega hulka tarretisesuhkur ja kuumuta segades, kuni vedelik on selge. Lase veidi jahtuda ja tõsta maasikatele. Pane külmkappi tarduma.