Nädala kook
17. juuni 2022, 09:16

NÄDALA KOOK | Valge šokolaadi-jogurtikook rabarberi ja maasikapüreega (2)

Vahvalt marmorjas koogis on valge šokolaadi-jogurtivaht koos rabarberi-maasikapüreega mandlise koogipõhja vahel. Mõnusalt lahe ja suvine kook!

Koostisosad
PÕHI
3 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Mandlijahu
0.75 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Või vormi määrimiseks
Mandlijahu vormi puistamiseks
RABARBERI-MAASIKAPÜREE
200 g Rabarber
0.5 dl Suhkur
150 g Maasikad
3 tk Želatiinileht
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
VALGE ŠOKOLAADI VAHT
5 tk Želatiinileht
150 g Valge šokolaad
400 g Maitsestamata jogurt
3 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
3 spl Värskalt pressitud sidrunimahl
IMMUTAMISEKS
0.5 dl Vesi
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl või mandliliköör
Kaunistamiseks maasikad ja mündilehed

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.

2. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega mandlijahu, nisujahu ja küpsetuspulber esmalt omavahel ja siis õrnalt munavahuga. Kalla vormi. Küpseta 25-30 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Võta jahtunud põhi vormist ja pese vorm puhtaks. Kata vormi põhi uue küpsetuspaberiga. Lõika küpsetuspaberist ribasid ja kata nendega serv.

3. Tükelda rabarber ja pane koos suhkruga potti. Keeda mõõdukal kuumusel 5-7 minutit või kuni rabarber on pehme. Tükelda maasikad, lisa kuumale rabarberile ja töötle saumikseriga püreeks. Lase jahtuda.

4. Pane kõik vajaminevat 8 želatiinilehte külma vette likku.

5. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Sega toasooja jogurti hulka.

6. Vahusta koor suhkruga. Kuumuta 3 sl sidrunimahla ja sulata selles 5 želatiinilehte. Nirista kloppides jogurti hulka. Lõpuks sega täidisesse vahukoor.

7. Kuumuta 2 sl sidrunimahla ja lahusta selles 3 hästi kuivaks pigistatud zelatiinilehte. Sega rabarberi-maasikapüreega.

8. Sega vesi ja sidrunimahl (või liköör). Poolita koogipõhi horisontaalselt. Pane üks pool koogivormi ja immuta.  Määri peale pool šokolaadivahust. Tõsta lusikaga portsudena peale rabarberi-maasikapüree ja sega kahvliga mõne tõmbega läbi.

9. Pane teine põhja pool peale ja immuta. Määri peale ülejäänud vaht ja siis püree. Sega kahvliga läbi. Pane vähemalt 6 tunniks, aga kindlam kui järgmise päevani külmkappi tarretuma. Võta vormist ja tõsta tordialusele. Kaunista maasikate ja piparmündilehtega.