Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 1. juuli 2022 07:19
Lähis-Ida päritolu rikkalikult maitsetatud kebab jääb grillil küpsetatuna väga maitsev. Selle võib valmistada rohumaaveise või veise-lambahakkliha segust. Parima kebabi saamiseks tuleks aga valmistada hakkliha ise. Selleks tuleb võtta üks mõõdukalt rasvane veiselihatükk, või võrdses koguses veise- ja lambaliha ning ajada läbi hakklihamasina. Siis võib kohe ka sibula koos lihaga läbi masina lasta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
500 g Rohumaaveise hakkliha või veise-lambahakkliha
2 tl Jahvatatud paprika
1 tl Jahvatatud köömned
1 tl Sool
0.25 tl Purustatud must pipar
0.25 tl Jahvatatud cayenne pipar
0.5 dl Hakitud petersell
0.5 dl Hakitud koriander
0.5 tl Jahvatatud kaneel
JOGURTIKASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
3 tk Purustatud küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 dl Hakitud mündilehed
SERVEERIMISEKS
1 tk Punane sibul
1 dl Adzika või meelepärane tomatikaste

Valmistamine

1. Koori sibul ja riivi peene riiviga. Sega koos ülejäänud maitseainete ja hakitud ürtidega hakkliha hulka. Klopi hakkliha korralikult läbi ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.

2. Kui kasutada grillimiseks puitvardaid, pane need vähemalt 30 minutit enne grillimist vette likku.

3. Sega kokku jogurtikastme ained. Maitsesta soola ja pipraga. Pane külmkappi.

4. Võta pool peotäit või 1 kuhjaga supilusikatäis hakklihasegu, vormi sellest väike vorstike ja lükka vardale. Valmista samamoodi ette ülejäänud vardad.

5. Grilli umbes 7-9 minutit vardadaid ümber keerates, et need ühtlaselt küpseks.  Serveeri kastmete, punase sibula viilude ja grillitud köögiviljade või värske salatiga.