Grillitud köögivilja-juustuvardad

Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 15. juuni 2022 11:19
Vahelduseks lihadele ja vorstidele või nendele seltsiks tasub grillile sättida ka värvikirevaid köögivilja-juustuvardaid. Vardad on maitsestatud kergelt magusa kastmega. Kui pakud neid lisandiks, siis jagub ka suuremale seltskonnale, kui retseptis märgitud. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Väike brokoli
1 tk Roheline suvikõrvits
1 tk Kollane suvikõrvits
100 g Šampinjon
1 tk Paprika
200 g Grill- või praejuust
MARINAAD
4 spl Sojakaste
1 spl Õunaäädikas
2 spl Rapsi- või seesamiõli
1 spl Vahtra- või agaavisiirup
0.25 tl Must pipar
2 tk Purustatud küüslauguküüs

Valmistamine

1. Puidust grillvardad pane vähemalt pooleks tunniks vette likku.

2. Sega kokku marinaadi ained ja jäta maitsestuma.

3. Eralda brokoli õisikuteks, keeda 2 minutit soolakas vees, kurna ja kalla üle külma veega.

4. Tükelda köögiviljad. Lõika suvikõrvitsad umbes 1 cm juppideks. Suuremad poolita või lõika neljaks. Väiksed šampinjonid jäta terveks, suuremad poolita. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika umbes 2 cm ruutudeks. Lõika juust u 1,5 cm kuubikuteks.

5. Lüki tükeldatud ained vaheldumisi varrastele. Pane grillile ja küpseta aeg-ajalt keerates kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Nüüd hakka pintseldama nii, et need saavad igast küljest marinaadiga kokku. Küpseta kuni köögiviljad on parajalt pehmed, kokku umbes 10-12 minutit.