Grillitud köögivilja-juustuvardad
Foto: Jaan HeinmaaMÕNUS SUVINE AMPS! Grillitud köögivilja-juustuvardad
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Väike brokoli
1 tk Roheline suvikõrvits
1 tk Kollane suvikõrvits
100 g Šampinjon
1 tk Paprika
200 g Grill- või praejuust
MARINAAD
4 spl Sojakaste
1 spl Õunaäädikas
2 spl Rapsi- või seesamiõli
1 spl Vahtra- või agaavisiirup
0.25 tl Must pipar
2 tk Purustatud küüslauguküüs
Valmistamine
1. Puidust grillvardad pane vähemalt pooleks tunniks vette likku.
2. Sega kokku marinaadi ained ja jäta maitsestuma.
3. Eralda brokoli õisikuteks, keeda 2 minutit soolakas vees, kurna ja kalla üle külma veega.
4. Tükelda köögiviljad. Lõika suvikõrvitsad umbes 1 cm juppideks. Suuremad poolita või lõika neljaks. Väiksed šampinjonid jäta terveks, suuremad poolita. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika umbes 2 cm ruutudeks. Lõika juust u 1,5 cm kuubikuteks.
5. Lüki tükeldatud ained vaheldumisi varrastele. Pane grillile ja küpseta aeg-ajalt keerates kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Nüüd hakka pintseldama nii, et need saavad igast küljest marinaadiga kokku. Küpseta kuni köögiviljad on parajalt pehmed, kokku umbes 10-12 minutit.
Kommentaarid (0)