Rabarberivorm

Foto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 14. juuni 2022 07:01

Leiad end varasuvises rabarberiuputuses olevat? Pole muret, valmista üks mõnusalt suur portsion rabarberivormi.

Vaja läheb:

  • 280 g rabarbrit

  • 2 spl suhkrut

  • 1 tl kaneeli

  • 2 dl jämedaid kaerahelbeid

  • 40 g mandlijahu

  • 30 g pruuni suhkrut

  • Näpuotsatäis soola

  • 0,5 dl õli, ja veidi vormi määrimiseks

Valmistamine:

1. Õlita 4 väikest või üks suurem ahjuvorm.

2. Tükelda rabarberid ja jaga need ahjuvormidesse, lisa suhkur ja kaneel ning sega.

3. Sega kausis kokku kaerahelbed, mandlijahu, pruun suhkur, sool ja õli. Puista segu rabarberitele.

4. Küpseta rabarberivormi 180-kraadises ahjus 30-35 minutit. Suures vormis võib see veidi kauem aega võtta.

5. Lase 5 minutit jahtuda, seejärel serveeri taimse jäätisega.