Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
23. juuni 2022, 09:35

NII PIDULIK! Rullvõileivatort lõhega

Rullbiskviidikujuline võileivatort toob peolauale vaheldust ja suviste lilledega kaunistatuna näeb pidulik välja. Et tort õigel ajal parajalt mahlane oleks, tuleks see varem valmis teha. Tordi mahedas täidises on nii kala kui makrat, kuid selle võib teha ainult kala või ainult makraga, siis tuleks nende kogust aga kahekordistada.

Koostisosad
12 tk Suur röstsaiaviil
1 dl Sidrunimahlaga maitsestatud vesi
TÄIDIS
100 g Soola- või külmsuitsulõhe või -forell
1 tk Marineeritud kurk
1 dl Majonees
0.5 dl Hapukoor
2 spl Hakitud till
0.5 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 tl Sidrunipipar
150 g Krabinuudlid
Sool
PEALE
1 dl Hapukoor
150 g Murulauguga toorjuust
KAUNISTUSEKS
Hernevõrsed
Meelespeaõied

Valmistamine

8 tk

1. Lõika saiaviiludel koorik ära ja aseta viilud küpsetuspaberile (3x4 saiaviilu).

2. Piserda saiaviile sidrunimahlaga maitsestatud veega. Rulli tainarullliga õhukeseks, nii on hiljem lihtsam rulli keerata.

3. Haki lõhe ja kurk peeneks. Sega majonees, hapukoor, till ja sidrunipipar. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Sega hulka kala, krabinuudlid ja kurk.

4. Määri täidis ühtlase kihina saiadele nii, et ühest pikemast küljest jääb 2-3 cm vabaks. Keera küpsetuspaberi abil pikemast küljest alustades (sellest mis on täidisega kaetud) tihedalt rulli. Keera rull toidukilesse ja pane ööks külmkappi.

5. Võta rull kilest välja ja aseta serveerimisalusele. Mikserda hapukoor ja toorjuust ühtlaseks ning kata sellega tort. Kaunista hernevõrsete ja lilleõitega.