Pille Enden 22. juuni 2022 06:14
Rikkalik salat pakub rohkelt värsket kraami nii toorena kui praetult ja krooniks on peal mahlased veiselihaviilud. Grillil küpsetatud liha jääb salatis eriti hea, aga liha võib praadida ka pannil või grillpannil. Liha ei tohiks üle küpsetada, vaid siis jääb see mahlane ja hõrk. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Punane paprika
1 tk Sibul
5 spl Oliiviõli
360 g Liha- või rohumaaveise steik
1 tl Tšillipulber
2 spl Värskelt pressitud laimimahl
1 tk Suur Rooma salat
1 tk Avokaado
Sool
Must pipar
Koriandrilehed serveerimiseks

Valmistamine

1. Poolita paprikad ja eemalda seemned, lõika u 5mm ribadeks. Koori ja viiluta sibul, suurem lõika enne pooleks.

2. Kuumuta 1 sl õli pannil, prae paprikat ja sibulat mõõdukal kuumusel 7-8 minutit või kuni need on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.  Hoia soojas, kuni valmistad liha.

3. Hõõru lihatükk mõlemalt poolt kokku tšillipulbri, soola ja pipraga. Kuumuta 1sl õli pannil. Prae liha 3-4 minutit kummaltki poolt. Tõsta pannilt ära, kata fooliumiga ja lase 5-10 minutit puhata.

4. Klopi laimimahl ja 3 sl õli ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga.

5. Lõika või rebi salat ribadeks.  Koori avokaado ja tükelda. Sega salat ja avokaado kastmega ning tõsta vaagnale.

6. Pane peale paprika-sibulasegu ja õhukesteks viiludeks lõigatud steik. Maitsesta veel soola ja pipraga kui vaja ning puista peale koriandrilehti.