GrilljuustFoto: Stanislav Moshkov
Sisuturundus
7. juuni 2022, 12:01

KATSE | Kuidas maitseb kodumaine Epiima grilljuust ning kui lihtne on seda valmistada?

Viimastel aastatel on erineva liha grillimise kõrval populaarseks muutunud ka juustu grillimine. Niisiis on jõudnud poelettidele rohkelt erinevaid grilljuuste. Võtsime ette ühe eestimaalaste lemmiku, Epiima, grilljuustu ning panime kirja, mis mõtteid see meis tekitas.

Maris (35) – tore, et grilljuust on viilutatud

Esimesena jäi Epiima juustu puhul mulle silma mõnusalt suur pakend (330 grammi) ning see, et juust oli juba viilutatud. Minu kogemuse järgi on suur osa grilljuuste viilutamata ja lõikumine on pigem tüütu…

Kui aga veel korra rääkida grilljuustu kogusest, siis kuigi see oli tavapärasest mõnevõrra suurem pakend, siis kulus kolmeliikmelisele perele ikka kolm juustupakki. No maitses hästi! Sõime selle kõrvale värsket tomati-kurgisalatit – täpselt nagu sobib ühel kaunil suvepäeval.

Jaanika (27) – see grilljuust ei sula resti vahele!

Hakkasin just eelmisel suvel eelkõige grilljuustu grillima. Avastasin, et see on mõnus eelroog veidi raskemale lihale. Hea on see, et juust valmib üsna kiiresti ning niiviisi saab suurema nälja kustutada ja rahulikult liha valmimist oodata.

Kuna möödunud suvel pea kõik grilljuustud läbi grillisime, tean juba, mis on hea. Üks-kaks juustu olid lausa sellised, et sulasid nii grillresti vahele ära, et süüa ei jäänud pea miskit. Toona otsisin paki isegi prügikastist välja, et kontrollida, kas tegemist oli ikka grilljuustuga. No oli. Aga müstika, miks see niiviisi sulas. Niisiis hindan väga, et Epiima juust on selles osas normaalne ega sula mingiks plönniks. Maitse on ka imehea!

Liis (33) – grilljuustust saab erinevaid toite valmistada

Enne grillima hakkamist Epiima juustu kohta uurides sattusin kodulehel välja pakutud retsepte lugema. Ma ei olnud kunagi mõelnud, et grilljuustust võiks saada burgerit valmistada! Samas on see ju üsna loogiline, kas pole?

Sel soojal laupäeva õhtul võtsimegi elukaaslasega ette grilljuustu burgerite valmistamise. Lisaks grilljuustule veel avokaadot, tomatit, rukolalehti, laimimahla… tulemus sai ülihea! Nii et alati ei pea veiseburgerit valmistama – saab ka mõnevõrra kergemalt!

GrilljuustFoto: Stanislav Moshkov

Krista (40) – Epiim kui hooliv kodumaine ettevõte

Hindan väga kodumaised piimatooteid, nii et olen ennegi Epiima juustu proovinud. Senine suur lemmik oli Bresto juust, kuid nüüd sekkus konkurentsi Epiima grilljuust! Sobib ideaalselt ka pannil või ahjus valmistamiseks; see on mõnusalt pehme ja parajalt mahlane. Kindlasti jõuab see enamikel grilliõhtutel meie toidulauale.

Epiima grilljuustu puhul jäi mulle silma ka märge pakendil: hooliv farm. Selliseid Eesti ettevõtteid ma hindan!

Epiima grilljuustu leiad poodidest üle Eesti.

Grilljuustu saad mekkida ka 10. ja 11. juunil Pärnu Vallikäärus toimuval Grillfestil! Tule ja naudi!