Tiina Lebane 13. juuni 2022 07:00
Kui sa siiani oled raputades valmistanud kurgisalatit, siis nüüd on kord värske kapsa käes. Mõni minutit raputamist ja saad oivalise, magushapuka ja mõnusalt krõmpsuva toorsalati, mis sobib kõikvõimalike liha- ja kalaroogade juurde, burgeri vahele ja otse kausist söömiseks. Salat säilib külmkapis 6-7 päeva, aga tõenäoliselt ei teki selle kontrollimiseks võimalust, sest see lihtsalt süüakse kohe ära.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
800 g Varajane värske kapsas
0.5 dl Hakitud till
0.5 dl Hakitud petersell
1 spl Sool
0.75 dl Hele palsamiäädikas
0.5 dl Vesi

Valmistamine

1. Lõika kapsas sektoriteks ja need omakorda peenikesteks ribadeks. Haki juurde ürdid. Lisa sool ja raputa rohelist kaanega suletud kausis umbes minut aega, et soola mõjul hakkaks kapsamahl eralduma.

2. Sega marinaadiks kokku äädikas, vesi ja suhkur. Vala kapsale ja raputa veel paar minutit. Tõsta salat umbes tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.