Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
8. juuli 2022, 07:48

TAHAKS MIDAGI TÕHUSAMAT | Koorene sealiha-tomatikaste

Lihtne toit, mis õnnestub alati ja valmib kiiresti – see on argitoidu peamine eeldus, kas pole. Pehme seasisefilee ei taha pikka praadimist ja haudub lõplikult pehmeks maitsekas toorjuustukastmes, kus tomat lisab nii mahlasust, mahedust kui ka värvi. Paprikatoorjuust on küllalt pikantne, nii et pipra lisamisega ole pigem ettevaatlik. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
900 g Kartul
Õli
Sool
Pipar
1 tk Seasisefilee (u 600 g)
20 g Või
250 g Kirsstomatid
200 g Paprikatoorjuust
2 dl Piim

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Vala peale 1 sl õli, 1 tl soola ja 0,5 tl pipart, sega ja tõsta küpsetuspanberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit.

2. Kuni kartulid küpsevad, valmista kaste. Lõika sisefilee umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta pannil 2 sl õli ja 20 g võid ning pruunista lihatükid mõlemalt poolt. Puista peale 0,5 tl soola ja veidi ka pipart. Tõsta toorjuust lusikashaaval pannile liha peale, lase sulada ja lõpuks lisa nii palju piima, kui vedelat kastet soovid.

3. Poolita tomatid ja lisa kastmele. Lase kastmel õrnalt keema tõusta, siis keera kuumus maha ja lase kaane all 5-6 minutit haududa.

Serveeri kastet koos ahjukartulitega.