Foto: Jaan Heinmaa
7. juuni 2022, 09:36
IMELINE HOMMIKUKS VÕI VAHEPALAKS! Kaerahelbepuder, aga soolane
Kaerahelbepuder on oi kui paljude lemmikhommikusöök, aga ka lemmikust võib isu täis saada. Natuke tuunimist ja teistmoodi lähenemist ja su lemmik on taas troonil. Õrnamaitselise kaeraga sobib intensiivne kõrvitsaseemneõli eriti hästi. Sama lugu on juustuga – kasuta ikka pigem tugevamaitselist kõvajuustu, näiteks parmesani.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
2 dl Kaerahelbed
3.5 dl Vesi
0.25 tk Köögiviljapuljongikuubik
Sool
3 spl Kõrvitsaseemneõli
Röstitud kõrvitsaseemned
20 g Jämedalt riivitud parmesan
Valmistamine
1. Rösti kaerahelbeid kuumal potipõhjal mõni minut, kuni need hakkavad lõhnama. Lisa potti vesi ja puljongikuubik, lase keema tõusta. Hauta madalal kuumusel ja aeg-ajalt segades, kuni puder on pehme. Kui vaja, lisa veidi vett. Maitsesta soolaga.
2. Tõsta puder kaussi, nirista peale kõrvitsaseemneõli ning puista üle röstitud kõrvitsaseemnete ja riivitud parmesaniga. Söö kohe.
Kommentaarid (0)